Bestratingen

Onze bestratingswerkzaamheden bestaan voor een groot deel uit het verharden van terreinen van grote- en middelgrote bedrijven. Daarnaast maken wij ook verschillende werken voor diverse gemeenten in samenwerking met een hoofdaannemer.

Handwerk zal er altijd blijven in de wegenbouw. Zo zullen kleinere oppervlaktes met de hand gelegd of bestraat moeten worden. Toch word in ons bedrijf altijd gezocht naar zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden. Stenen worden als het enigzinds mogelijk is machinaal geopperd. Deze manier van werken is fysiek een stuk minder belastend en de productiviteit wordt hierdoor hoger.

Een andere techniek is het machinaal bestraten. Deze vorm van bestraten is rendabel op grotere oppervlakten. Meestal wordt deze methode toegepast bij het verharden van bedrijfsterreinen.
De voordelen van machinaal bestraten zijn:
-betere werkomstandigheden;
-kortere uitvoeringsperiode.
Het gebruik van deze methode van bestraten wordt steeds meer toegepast. Door steeds meer mensen wordt ingezien dat machinaal bestraten zeker rendabel is.

Ook kunnen wij naast het stellen van betonbanden met de hand ook machinaal banden stellen. Dit gebeurt met behulp van een vacuümsysteem aan een van onze machines.

Bij bedrijfsterreinen wordt ook veel gebruik gemaakt van betonnen vloerplaten (bijv. Stelconplaten). Deze hebben het voordeel dat ze een grotere belasting aankunnen, ze kunnen makkelijk hergebruikt worden en ze zijn zeer geschikt voor terreinen waar veel heftrucks rijden Ook worden deze platen veel gebruikt als noodverharding bij winkels. Deze platen worden gelegd met behulp van een vacuümsysteem. Dit systeem wordt voor op de vorken van de loader geplaatst. Hieraan is een zuignap die men op de vloerplaat laat zakken. Voordeel van dit systeem is dat de machinist zijn eigen platen kan halen zonder uit de machine te komen. En dit is dus minder arbeidsintensief.