Over ons

Bestratingsbedrijf Van Oosterhout is een familiebedrijf dat in 1975 is opgericht door Hans van Oosterhout. In 2006 is het bedrijf overgenomen door zonen Gijs en Rick van Oosterhout. Bestratingsbedrijf Van Oosterhout is een bedrijf met meer dan 45 jaar ervaring en een erkent leerbedrijf voor Grond-, water- en wegenbouw. Tevens zijn alle werknemers in het bezit van een VCA-certificaat.

Het bedrijf is opgericht in 1975 door Hans van Oosterhout. Hij begon zijn eenmanszaak en had één personeelslid in dienst. In het begin borg hij zijn materieel op bij zijn woonadres. In 1988 werd besloten om een bedrijfspand te bouwen aan het Ommelsveld te Asten. Na veel avonden hard werken kon in 1989 het pand betrokken worden. Door verdere uitbreiding van het bedrijf hebben we in 1993 een nieuw pand gebouwd aan de Molenakkers 14 te Asten. Door de uitbreiding van ons machinepark waren we genoodzaakt om in 2011 te verhuizen naar de Keskesweg nr 5. Maar doordat in de loop der jaren er nog meer machines bij zijn gekomen, waren we ook hier uit ons jasje gegroeid. We hebben daarom in 2019 een nieuw pand mogen realiseren op Florapark 15.  Dit is onze huidige vestigingsplaats.

In 2006 is het bedrijf van Hans overgenomen door zijn zonen Gijs en Rick. Gijs en Rick waren beide al verscheidene jaren werkzaam bij het bedrijf voor datum van overname.

Het bedrijf richt zich o.a. op de volgende werkzaamheden:
-het maken van kleine rioleringswerkzaamheden;
-het uitvoeren van grondwerken;
-het aanbrengen van bestrating;
-het verhuren van containers.

Reeds 25 jaar doen wij veel aan machinale bestrating. Deze techniek wordt vooral gebruikt bij grotere oppervlaktes zoals bedrijfsverhardingen/erfverhardingen. Veel van onze machines doen ook aan de nieuwe milieu eisen van tegenwoordige tijd met een STAGE-V Motor

Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf dat staat voor kwaliteit en degelijkheid. In de loop der jaren is er veel ervaring opgedaan in de verschillende takken van de wegenbouw. Wij beschikken over vakkundig personeel zodat de meest uiteenlopende werkzaamheden proffesioneel uitgevoerd kunnen worden. Ons werkgebied bestaat uit van Zuid-oost Brabant, Limburg en Noord-oost België.

De afgelopen jaren is het machinepark sterk uitgebreid, hierdoor wordt het lichamelijk werk minder zwaar en kunnen de meeste werkzaamheden zelfstandig worden uitgevoerd. We proberen te werken met het meest nieuwe materieel en gebruik te maken van de nieuwste technieken op het gebied van de wegenbouw. Zo zijn wij o.a. in het bezit van machines om stenen bij te rijden, een machine om stenen te leggen, een loader en een vrachtwagen met container installatie. Hierdoor worden niet alleen de arbeidsomstandigheden van het personeel verbeterd, maar dit leidt tevens tot meer efficiëntie en kwaliteit.